AP

Nieuwe studie: Covid-patiënten niet meer besmettelijk als ze na genezing weer positief testen

Wie genezen is van Covid-19 kan tot weken later toch weer positief testen op het virus. Een nieuwe studie in Zuid-Korea toont aan dat die patiënten waarschijnlijk wel niet besmettelijk zijn en dus niemand anders kunnen aansteken.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Zuid-Koreaanse wetenschappers onderzochten 285 patiënten die Covid-19 overleefden en die, nadat ze genezen waren, toch opnieuw positief testten. Ze waren voordien genezen verklaard na een negatieve test. Maar bij sommige coronapatiënten dook tot 82 dagen na hun besmetting toch weer een positieve test op. Uit de studie bleek dat die patiënten het virus niet meer verspreiden en dat de virusstalen van hen niet op kweek kunnen worden gezet, wat wijst op dode viruspartikels die niet meer besmettelijk zijn.

Het is nieuw bewijs voor het medische vermoeden dat wie hersteld is van Covid-19 geen risico meer vormt om het coronavirus verder te verspreiden. De gezondheidsdiensten van Zuid-Korea beschouwen alvast genezen Covid-patiënten voortaan niet meer als besmettelijk. Als gevolg daarvan moeten mensen die het virus en een isolatieperiode hebben doorgemaakt niet langer negatief testen alvorens ze weer aan de slag kunnen of naar school mogen.

Bijna alle gevallen waarvan een bloedtest werd afgenomen, hadden overigens antilichamen tegen het virus in het bloed.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer