10 procent van de Belgen lijdt aan slapeloosheid, volgens professor en slaapexpert Johan Verbraecken (UZ Antwerpen).
Thinkstock 10 procent van de Belgen lijdt aan slapeloosheid, volgens professor en slaapexpert Johan Verbraecken (UZ Antwerpen).

Exclusief voor abonnees

Prinses Astrid heeft slaapproblemen, net als 10 procent van de Belgen. En dat is deels onze eigen fout

Hebt u lekker geslapen afgelopen nacht? Of behoort u - net als prinses Astrid - tot die tien procent Belgen die aan slapeloosheid lijdt? "Slaapproblemen zijn typisch aan deze tijd. Bovendien gaan we zelf stevig in de fout", zeggen slaapexperts.

Fans van het koningshuis maken zich zorgen: prinses Astrid (55) is al tweeënhalve maand niet meer in het openbaar verschenen. Op 20 februari woonde ze nog een prijsuitreiking bij in het Brusselse Plaza Hotel, maar daarna bleef het stil. Nochtans is de zus van koning Filip - na ons vorstenpaar - een van de bezigste bijen van de koninklijke familie met vorig jaar 40 activiteiten op de agenda. Sinds het begin van 2018 zou ze er amper zes hebben vervuld. Volgens de Waalse krant 'Sudpresse' is dat niet zonder reden: de prinses zou kampen met ernstige slaapstoornissen. Nieuws dat het koninklijk paleis bevestigt. En ze is lang niet alleen.

Je hebt 21% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Lia Schuijt

    Waarom lezen we niet dat ze zoveel maanden betaald ziekteverlof heeft gekregen? Ow wat is handjes schudden en lintjes knippen zwaar. Ik wil graag eens ruilen mijn werk houdt ze geen week vol maar wij moeten wel door want anders na 1r dgn minder loon hè

  • Pieter De Ruyter

    De oorzaak ligt bij velen doordat ze werken op momenten dat ze in bed moeten liggen.Mijn slaapproblemen verdwenen de dag dat ik overstapte van ploegenarbeid naar dagwerk.

Lees meer