Marc Van Ranst spreekt van een kantelpunt in de verspreiding van het coronavirus.
BELGA Marc Van Ranst spreekt van een kantelpunt in de verspreiding van het coronavirus.

Exclusief voor abonnees

Viroloog Marc Van Ranst noemt coronavirus “pandemie”: “We zitten op een kantelpunt”

Het coronavirus is nu zo wereldwijd verspreid dat we van een pandemie kunnen spreken. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst. “We zitten op een kantelpunt. Er duiken nu derde generatie-gevallen op. Dat zijn mensen bij wie geen link met China te vinden is, en dat is zorgwekkend”. Van Ranst roept op tot blijvende waakzaamheid, ook in de krokusvakantie. “We mogen niet op onze lauweren rusten.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

83 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peter Smeets

    Corona maakt evenveel doden als de griep maar krijgt veel meer aandacht waardoor het dodelijke lijkt. Gezond eten en drinken en handen wassen. Net als bij de griep. En zeker niet gaan panikeren. Tuurlijk komt het ook tot hier. Dat gebeurt met de griep ook.

  • Josée Horemans

    Hier in het huidige progressieve Europa, verdienen ze nog liever aan een handvol toeristen en offeren ze daarvoor nog liever de veiligheid en het welzijn op van hun eigen Europees volk dan dat ze verstandiger worden en de grenzen sluiten.

Lees meer