Illustratiefoto.
Photo News Illustratiefoto.

WHO trekt waarschuwing voor Ibuprofen bij mogelijke besmetting met coronavirus weer in

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft haar waarschuwing voor het gebruik van de pijnstiller Ibuprofen bij een mogelijke besmetting met het nieuwe coronavirus weer ingetrokken. Dat blijkt donderdag uit een mededeling van de organisatie.

Volgens experts van de WHO zijn er geen wetenschappelijk studies en geen rapporten van behandelde artsen die wijzen op negatieve gevolgen bij Covid-19-patiënten die Ibuprofen gebruiken. De organisatie benadrukt dat er wel rekening moet worden gehouden met de bekende neveneffecten voor sommige bevolkingsgroepen.

“Op basis van de informatie die momenteel voorhanden is, raadt de WHO de inname van Ibuprofen niet af”, zo staat in de mededeling van de Wereldgezondheidsorganisatie.

Dinsdag had de WHO Ibuprofen nog afgeraden voor mensen die mogelijk besmet zijn met het nieuwe coronavirus. In plaats daarvan werd Paracetamol aanbevolen.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • pol van de velde

    De farma zal even gedreigd hebben en de WHO plooit.

  • Joris Vanderaert

    Ibuprofen is ook koortswerend en pijnstillend.

Lees meer