Photo News

Zesde dode in VS door ernstige longziekte: “Tijd om met vapen te stoppen”

Een vijftiger uit Kansas is overleden aan een ernstige aandoening van de luchtwegen die in verband wordt gebracht met vapen, het roken van een e-sigaret. Het is al het zesde dodelijke slachtoffer in de VS. “Het is tijd om te stoppen met vapen”, zegt dr. Lee Norman van het departement Volksgezondheid van Kansas.

De autoriteiten van Kansas hebben vandaag de dood van de man van in de 50 bevestigd. Hij is al de zesde dode in de VS die overleed aan een mysterieuze longziekte gelinkt aan vapen. De man had wel een voorgeschiedenis van gezondheidsproblemen en het is niet duidelijk wát hij precies inhaleerde. Meer details zijn er niet.

“Als jij of iemand die je liefhebt, vapet, stop daar dan mee”, riep dr. Lee Norman van het departement Volksgezondheid en Milieu van Kansas op. Eerder deed de Amerikaanse gezondheidsdienst CDC dat ook al, nadat minstens 471 gevallen van ernstige luchtwegeninfecties bij vapende personen in de openbaarheid waren gekomen. Een deel daarvan werd bevestigd, een ander deel wordt nog medisch onderzocht.

Al zes patiënten zijn inmiddels gestorven. De slachtoffers kwamen uit de staten Illinois, Indiana, Oregon, Minnesota, Californië en Kansas.

Wetenschappelijke onderzoekers proberen de exacte oorzaak van de ziekte te achterhalen. De federale ‘Food and Drug Administration’ testte al 120 producten, maar kon nog geen verklaring voor de ziekte vinden.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jurgen Vermaut

    Waar zijn de slachtoffers buiten de VS???

  • Warre Peerers

    Vapen is veel gevaarlijker dan roken. Ok het is allebei niet gezond. Maar een soort olie liggen verhitten en de damp ervan inademen kan helemaal niet goed zijn.. Het is nog niet zolang op de markt,en men weet er nog niet veel van maar als je de laatse weken in de krant en naar het nieuws kijkt. Zijn dit nog maar de gevolgen op korte termijn...

Lees meer