4
Henk Deleu

Exclusief voor abonnees

Zijn 800.000 Belgen al immuun voor Covid-19? Wetenschappers hoopvol dat ons afweersysteem sterker is dan we vermoeden

Al zo’n 800.000 Belgen zijn de voorbije maanden besmet geweest met Covid-19. Moeten zij eigenlijk wel vrezen voor de tweede golf? Of zijn ze ondertussen immuun? Wij doken in de laatste wetenschappelijke papers, diepten cijfers op en spraken met experts. Die zijn voorzichtig optimistisch. “Er zijn hoopvolle signalen.”

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

43 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • ivan de ridder

    Dominique Simons, inderdaad exhuberant hoge cijfers hebben we niet gezien. Italië daarentegen wel in hun 1e golf. Vnl oudere mensen werden helaas slachtoffer, maar dit virus wordt via ademhaling snel doorgegeven, vandaar pandemie. Als de ziekenhuizen bovendien niet de toevloed van patiënten kunnen bijhouden zie je wss wel +10% sterfte in de bevolking... risico waard?

  • Dominique Simons

    Ga zo verder met de huidige overbescherming. Overmatig gebruik van handgels, mondmaskers,... Dan zijn we straks tegen niets meer immuun. Gebruik gewoon uw gezond verstand. Hou afstand en was gewoon uw handen regelmatig met water en zeep. Elk jaar sterven er meer mensen van griep, longontsteking, kanker, .. Maar die cijfers krijgen we niet. Nu alleen maar paniek zaaien...

Lees meer