Shutterstock

Exclusief voor abonnees

Zo leer je je kind een goede slaapgewoonte aan

Op 15 maart is het de Dag van de Slaap, maar wat als het je kinderen zijn die je wakker houden? Een kind dat ‘s nachts veelvuldig wakker wordt, bij het naar bed gaan steeds uit bed komt of veel te laat gaat slapen kan ouders tot wanhoop drijven. Professor Stijn Verhulst, hoofd van het slaapcentrum voor kinderen van het UZ Antwerpen, ziet deze ouders op zijn spreekuur. Met zijn tips leert elk kind (en elke ouder!) weer goed te slapen.  

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
  • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Tim Claes

    Experts raden een vast patroon aan. Altijd op hetzelfde uur gaan slapen en opstaan. Niet evident in een maatschappij die het belang van slaap banaliseert en je steeds meer prikkels geeft om uit te stellen dat je gaat slapen. Overigens is een natuurlijke slaap eerder afhankelijk van het afwisselen van licht en donker. Wat wil zeggen dat je in de winter vroeger zou moeten gaan slapen en later opstaan dan in de zomer. Wat ook weer niet haalbaar is.

Lees meer