Shutterstock

Exclusief voor abonnees

Zo leer je je kind een goede slaapgewoonte aan

Op 15 maart is het de Dag van de Slaap, maar wat als het je kinderen zijn die je wakker houden? Een kind dat ‘s nachts veelvuldig wakker wordt, bij het naar bed gaan steeds uit bed komt of veel te laat gaat slapen kan ouders tot wanhoop drijven. Professor Stijn Verhulst, hoofd van het slaapcentrum voor kinderen van het UZ Antwerpen, ziet deze ouders op zijn spreekuur. Met zijn tips leert elk kind (en elke ouder!) weer goed te slapen.  

Je hebt 5% van dit artikel gelezen

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Tim Claes

    Experts raden een vast patroon aan. Altijd op hetzelfde uur gaan slapen en opstaan. Niet evident in een maatschappij die het belang van slaap banaliseert en je steeds meer prikkels geeft om uit te stellen dat je gaat slapen. Overigens is een natuurlijke slaap eerder afhankelijk van het afwisselen van licht en donker. Wat wil zeggen dat je in de winter vroeger zou moeten gaan slapen en later opstaan dan in de zomer. Wat ook weer niet haalbaar is.

Lees meer