Groen-voorzitster Meyrem Almaci.
BELGA Groen-voorzitster Meyrem Almaci.

Almaci over klimaatbeleid regering: "Het dieptepunt is bereikt"

Het feit dat ons land naar de klimaattop in Parijs vertrekt zonder een klimaatakkoord, "levert ons land heel veel imagoschade op in het buitenland". Dat heeft Groen-voorzitster Meyrem Almaci in het VTM Nieuws gezegd. Eerder noemde ze België al een "failed state" op het vlak van klimaat in VRT-programma 'Keien van de Wetstraat'.

Maandag wordt in Parijs het startschot gegeven van de klimaattop, maar ons land zal er geen beste beurt maken volgens Almaci. De Groen-voorzitster was in het VTM-journaal erg scherp voor de regeringen van ons land. "Het dieptepunt is bereikt: de nieuwe top is er en we hebben de resultaten van de vorige top nog niet eens in een akkoord kunnen gieten."

"Wat helemaal 'over the top' is, is het feit dat we met vier ministers geen akkoord kunnen sluiten, maar wel met zes ministers naar Parijs trekken", hekelde Almaci de huidige stand van zaken. "Iedereen ziet in dat dit ons land heel veel imagoschade oplevert in het buitenland."

Ook in VRT-programma 'Keien van de Wetstraat' was Groen-voorzitster Almaci al vernietigend voor de regering. Ze noemde België een "failed state" op het vlak van klimaat. "Op het vlak van klimaat waren wij de voorlopers, we zijn helemaal achteraan in het peloton van Europa gezakt."

Lees meer