4
REUTERS

Exclusief voor abonnees

Dit staat er op het spel als Amazonewoud blijft branden: 5 vragen beantwoord

In het Braziliaanse Amazonewoud woeden nooit geziene branden. De rookpluim strekt zich uit over een oppervlakte honderd keer zo groot als ons land. De kaarten van de CO2-uitstoot gaan nu al diep in het rood en op langere termijn dreigt er nog een veel grotere ramp. Want als er nog tien procent van het oorspronkelijke woud verdwijnt, dan kan de ‘long van de wereld’ veranderen in een droge savanne.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Toran Korshnah

    Het zijn natuurlijke oorzaken, de landbouwers, veetelers en houthakkers die dit op hun geweten hebben. En dit met steun van hun president. En wat Links en Rechts betreft, beiden hebben stinkende boter op het hoofd. Brazilianen, je beseft maar wat je kwijt bent, de dag dat je het niet meer hebt.

  • Verstappen Martine

    Ik word hier heel erg verdrietig van, de mensen en de dieren die daar wonen worden uitgeveegd alsof ze nooit bestaan hebben voor geld en macht. Waarom kunnen we niet gelukkig zijn met minder, straks is er niks meer over van onze eens zo mooie wereld. De gevolgen voor de wereld zullen desastreus.

Lees meer