4
REUTERS

Exclusief voor abonnees

Dit staat er op het spel als Amazonewoud blijft branden: 5 vragen beantwoord

In het Braziliaanse Amazonewoud woeden nooit geziene branden. De rookpluim strekt zich uit over een oppervlakte honderd keer zo groot als ons land. De kaarten van de CO2-uitstoot gaan nu al diep in het rood en op langere termijn dreigt er nog een veel grotere ramp. Want als er nog tien procent van het oorspronkelijke woud verdwijnt, dan kan de ‘long van de wereld’ veranderen in een droge savanne.

Je hebt 6% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:

31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Toran Korshnah

    Het zijn natuurlijke oorzaken, de landbouwers, veetelers en houthakkers die dit op hun geweten hebben. En dit met steun van hun president. En wat Links en Rechts betreft, beiden hebben stinkende boter op het hoofd. Brazilianen, je beseft maar wat je kwijt bent, de dag dat je het niet meer hebt.

  • Verstappen Martine

    Ik word hier heel erg verdrietig van, de mensen en de dieren die daar wonen worden uitgeveegd alsof ze nooit bestaan hebben voor geld en macht. Waarom kunnen we niet gelukkig zijn met minder, straks is er niks meer over van onze eens zo mooie wereld. De gevolgen voor de wereld zullen desastreus.

Lees meer