Andreas Scheuer
EPA Andreas Scheuer

Duitse minister wil dieselauto's laten ombouwen tot schone auto's

De Duitse minister van Vervoer heeft vandaag een plan bekendgemaakt waarbij dieselvoertuigen zouden omgebouwd worden tot auto's die de lucht niet langer vervuilen.

"We moeten nadenken over technieken om bestaande voertuigen schoner te maken", zei Andreas Scheuer in een videoboodschap op Twitter. "Maar het zullen de autofabrikanten zijn die ons daarbij moeten helpen." 

Luchtvervuiling door dieselmotoren staat hoog op de politieke agenda in Duitsland. Verschillende steden hebben maatregelen in de pijplijn om dieselvoertuigen te verbieden binnen hun grenzen. Zo heeft Hamburg al een gedeeltelijk verbod op dieselvoertuigen in twee straten, Stuttgart heeft gelijkaardige plannen voor begin 2019.

3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Matt Casters

    Als het zo eenvoudig was om diesels "om te bouwen" om ze proper te krijgen, waarom is het dan niet eerder gebeurd? Dit is gewoon de Duitse politiek die met het probleem van een vervuilende industrie zit die 14% van het BNP vertegenwoordigt, een situatie die elk jaar dat er niks gebeurt iets meer onhoudbaar wordt.

  • Freddie Lamers

    Er is ook een schonere soort diesel. De zogenaamde Blauwe Diesel. En deze diesel kan zo gebruikt worden zonder ombouw. Nee, we moeten onze wagens ombouwen, zodat ze weer geld uit onze zak kunnen kloppen.

Lees meer