Greta Thunberg spreekt honderden mensen toe in Los Angeles.
EPA Greta Thunberg spreekt honderden mensen toe in Los Angeles.

Eurowings biedt Greta Thunberg gratis vlucht aan op weg naar klimaattop in Madrid

Ook Greta Thunberg zeilde van Europa naar Amerika om deel te nemen aan de klimaatconferentie in Chili. Maar die bijeenkomst is inmiddels afgelast en verplaatst naar de Spaanse hoofdstad Madrid. Daar wordt de Zweedse klimaatactiviste nu van 2 tot 13 december verwacht. Eén aanbod om er tijdig te geraken komt alvast als een surprise.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De internationale klimaattop in Chili gaat niet door. Dat is niet alleen brute pech voor onze landgenote Anuna De Wever, die met een zeilboot al weken op weg is naar Zuid-Amerika, maar ook voor haar wereldberoemde Zweedse collega-klimaatactiviste, Greta Thunberg, die eveneens “de halve wereld rondreisde in de verkeerde richting”. Thunberg was al aangekomen in de VS en zocht via Twitter een transportmiddel om de Atlantische Oceaan weer over te steken. 

De Spaanse regering bood de zestienjarige hulp aan, zonder die te specificeren op de microblogsite. De Duitse lagekostenmaatschappij Eurowings - dochter van Lufthansa - had wél een concreet voorstel: zij willen Greta Thunberg gratis van New York naar Düsseldorf vliegen. CO2-neutraal gecompenseerd door myclimate, voegde Eurowings er meteen aan toe. Myclimate is een in Zürich gevestigde milieuorganisatie. Toch blijft het een opvallende aanbieding, gezien Thunberg de Atlantische Oceaan was overgevaren met een zeilboot, net om een erg vervuilend vliegtuig als transportmiddel te vermijden. De kans dat de tiener het aanbod zal afwijzen, is dan ook groot.

273 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • anna vandenberg

    Ik hoop dat de familie van Anuna vanavond naar Terzake gekeken hebben . De inheemse Braziliaanse vrouw vroeg het westen minder te consumeren en zeker geen palmolie en soya te gebruiken de grootste bedreiging voor het Amazone woud. Soya de vlees- en melkvervanger en palmolie zeer populair bij veganisten. Soya is ook een een grondstof voor dierenvoeding, dus minder is de enige oplossing om het klimaat te redden maar daar zijn geen centen mee te verdienen voor lobbyisten.

  • Dietrich Vandrey

    Slim gespeeld van Eurowings. De hele wereld kent nu deze airline en dat met 1 simpele kosteloze tweet. Mission accomplished.

Lees meer