MKWB

Geoloket zonevreemde bossen opnieuw online

Het online geoloket Meest Kwetsbare Waardevolle Bossen (MKWB) is sinds deze namiddag weer actief. De site crashte deze voormiddag omdat meer dan 45.000 mensen tegelijk opzochten of er extra bescherming komt voor een zonevreemd bos.

Het geoloket werd dinsdag gelanceerd en kadert in het openbaar onderzoek dat nog tot 14 juli loopt. De Vlaamse regering wil 12.262 ha zonevreemd bos beter beschermen, eigenaars van percelen kunnen opmerkingen formuleren.

Omdat woensdagvoormiddag rond 10.30 uur ongeveer 45.000 bezoekers tegelijkertijd de online kaarten bekeken, crashte de website. Het Agentschap Natuur en Bos besliste om een aantal parameters aan te passen, zodat het geoloket meer bezoekers tegelijkertijd aankan. Of de site standhoudt, hangt onder meer ook nog af van het klikgedrag van de bezoekers.

Momenteel kunnen bezoekers nog geen opmerkingen online indienen, maar volgens het Agentschap Natuur en Bos zou dat allicht vrijdag wel kunnen.

Om het systeem te sparen, maar ook voor mensen met een minder snelle internetverbinding, besliste het Agentschap om de pdf's van de MKWB-bossen op het geoloket te laten staan.

1 reactie

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels
  • wim rooyakkers

    Was het Bos in Genk voor Essers ook zone vreemd.

Lees meer