5 De politie zegt niet tussen te komen vooraleer ze met havenautoriteiten hebben gesproken.
MAX ZIELINSKI/GREENPEACE PL De politie zegt niet tussen te komen vooraleer ze met havenautoriteiten hebben gesproken.

Greenpeace blokkeert steenkoolschip in Gdansk

Militanten van Greenpeace hebben woensdagochtend het lossen van een lading steenkool geblokkeerd in de haven van de Poolse stad Gdansk. Eerder hadden ze al geprobeerd het betrokken schip, afkomstig uit Mozambique, te beletten aan te leggen.

“Vanochtend zijn 29 militanten van Greenpeace op twee kranen gekropen in de steenkoolterminal van de haven van Gdansk”, zegt Katarzyna Guzek, woordvoerster van Poolse afdeling van de milieuorganisatie.

De politie heeft de actie bevestigd, maar zegt niet tussen te komen vooraleer ze met de havenautoriteiten heeft gesproken.

De activisten op de kranen rolden spandoeken uit, waarop te lezen stond ‘Polen zonder steenkool 2030'. Ze vragen aan de Poolse regering om het klimaat te beschermen en een overgangsplan op te stellen om tegen 2030 geen steenkool meer te gebruiken.

5
MAX ZIELINSKI/GREENPEACE PL
5
RAFAL WOJCZAL/GREENPEACE PL
5
AFP
5
AFP

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Peeters Freddy

    Doe Greenpeace opdraaien voor de kosten wegens vertraging van dat schip, het zal dan wel rap gedaan zijn met die clowneske gekken.

  • Jef Lois

    Stop de spelletjes van deze organisatie pak dat crapuul op en sluitvze een tijd lang op en sla hun bootjes aan telkens als te water gelaten worden.

Lees meer