Greta Thunberg bij een klimaatprotest aan het Witte Huis vorige maand.
AFP Greta Thunberg bij een klimaatprotest aan het Witte Huis vorige maand.

Greta Thunberg woont klimaatstaking in Iowa City bij

Na New York en Montreal heeft Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg aangekondigd dat ze vandaag zal demonstreren in Iowa City, in het hart van de Amerikaanse Midwest.

"Ik ben blij aan te kunnen zeggen dat ik vrijdag deel zal nemen aan de klimaatstaking in Iowa City, " tweette de 16-jarige Zweedse. Bij de klimaatbetoging van afgelopen vrijdag in Montreal kwamen nog 500.0000 mensen op de been. 

Thunberg had in Montreal ook een ontmoeting met de Canadese premier Justin Trudeau. Ze verweet hem dat hij niet genoeg doet om het probleem van de klimaatverandering aan te pakken en voegde eraan toe dat ze hetzelfde zegt aan elke politicus die ze ontmoet. "Mijn boodschap aan alle politici is dezelfde - luister gewoon naar de wetenschap en handel dienovereenkomstig".

Bekijk ook: “Hoe dùrven jullie?” Greta Thunberg pakt wereldleiders aan

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marco Maerten

    De weinig opbouwende reacties hieronder terzijde,steun ik haar acties en al de anderen die tot actie overgaan.We zitten in een overgangsfase van het economisch dogmadenken enerzijds(zie hieronder reacties) en naar een terug leefbaardere planeet door middel van innovatie en milieugerichte consumentengedrag.Ik sta blijkbaar al 40jaar voor op de rest zoals Greta en de talloze volgelingen.

  • Marc Steyaert

    Hier in België Ni meer komen zagen aub, we doen hier al heel veel, nu andere landen nog, bende hypocrieten zijn het, gaan ze hun smartphone en tablet afzweren? Ik denk het niet hé Marc Steyaert

Lees meer