BELGA

Exclusief voor abonnees

Kleine bosjes maken groot verschil

Onderzoekers UGent ontdekken dat zelfs percelen kleiner dan een voetbalveld groot nut hebben

Bospercelen met een erg kleine oppervlakte hebben wel degelijk nut. In vergelijking met grotere bossen slaan ze meer koolstof op in de bodem, bevatten ze betere voedselbronnen voor wilde dieren en leven er minder teken. Dat blijkt uit een langdurig Europees onderzoek, geleid door vakgroep Omgeving van de UGent.

Je hebt 14% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
  • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis

21 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Bart Vrancken

    Kayenberg Boekt-Zolder was een mooi bos tot de 'bosgroep Limburg' zich ging moeien. Bos werd selectief uitgerooid, de mooiste bomen werden gekapt voor industrie- en brandhout . Kops hout en takken bleven achter want goed voor het biologisch herstel . Het mooie wandelbos is vernield en bij de eerste stormen waaiden zieke bomen om die geen beschutting meer hadden van gezonde doch gerooide exemplaren : commercie ! Verbod op hout stoken= oplossing ! Schande ! Zonnepanelen leggen en hout stoken..

  • josette Huybrechts

    Pak Natuurpunt maar eens aan, zij doen maar. Tientallen gezonde bomen werden gekapt in het Zevenbergsbos, ook het Vrieselhof moest er voor een groot deel aan geloven om plaats te maken voor GRAS!

Lees meer