Anuna De Wever en Kyra Gantois van Youth for Climate tijdens een eerdere manifestatie in Leuven.
Joel Hoylaerts / Photonews Anuna De Wever en Kyra Gantois van Youth for Climate tijdens een eerdere manifestatie in Leuven.

Klimaatspijbelaars blazen donderdag verzamelen in Antwerpen

De achtste mars van de spijbelende jongeren voor het klimaat vindt donderdag plaats in Antwerpen. Eerder was sprake van Gent als locatie, maar vanwege "praktische problemen" is nu uitgeweken naar Antwerpen, aldus bezielster Anuna De Wever. Met een hele reeks marsen in Gent op korte tijd "werd het te veel voor de politie", zegt ze.

De mars in Antwerpen start om 9 uur aan het Operaplein. Youth for Climate slaat de handen in elkaar met Students for Climate om er "iets groots" van te maken. 

In Gent vinden op korte tijd redelijk wat klimaatmarsen plaats. Vorige donderdag was er al een mars van zowat 3.000 jongeren, en vandaag kwamen 10.000 mensen, onder wie opvallend veel gezinnen met kinderen, op straat in de Arteveldestad. De betoging was een initiatief van milieubeweging Greenpeace Gent, waar verschillende andere organisaties zich bij hadden aangesloten.

Komende woensdagnamiddag 27 februari organiseert Students for Climate opnieuw een mars om een ambitieus en sociaal rechtvaardig klimaatbeleid te eisen. De betoging start aan de stadshal en eindigt aan de Blandijn waar een grote open studentenvergadering op het programma staat. 

Donderdag komen om 14 uur ook in Luik opnieuw klimaatspijbelende jongeren en studenten op straat. De klimaatmars daar wordt tegelijk een “greenwalk”: vrijwilligers zullen op het parcours zwerfvuil rapen.

Bekijk ook:

44 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Freddy De Vos

    Respect! Zo mooi om te zien dat jongeren de problemen willen aankaarten. Daar kunnen onze politici nog veel van leren!

  • Marco Maerten

    Raf Peeters,zolang mensen als u het dogmatisch gedachtengoed economische groei in stand blijven houden,zal de volgens u generatie 'nul' terrecht blijven opkomen voor een leefbare planeet.Wat werk betreft,er komen meer jobs vrij in de innoverende sector,dus uw uitleg zoals velen hieronder is gewoon een uitvlucht om het vernietigende geloof in groei goed te praten.

Lees meer