Betogers in de Zweedse stad Umea op 27 september 2019.
EPA Betogers in de Zweedse stad Umea op 27 september 2019.

Nieuwe wereldwijde actiedag voor klimaat op 29 november

De jongerenbeweging ‘Fridays for Future’ (‘Vrijdagen voor de toekomst’) wil op 29 november, enkele dagen voor de volgende VN-klimaatconferentie op 2 december in Chili, een nieuwe wereldwijde actiedag voor het klimaat organiseren. Volgens de organisatoren zal die actiedag gepaard gaan met manifestaties in meer dan honderd steden.

Naast de gewone schoolstaking, waarmee de beweging bekend werd, zullen er ook "creatieve protesten" worden gehouden. 

De beweging "Fridays for Future" wist vorige maand nog over de hele planeet miljoenen mensen op straat te krijgen. Ze ontstond nadat de Zweedse studente Greta Thunberg vorig jaar op 15-jarige leeftijd maandenlang postvatte voor het parlement van Zweden om aandacht te vragen voor de problematiek van de klimaatverandering. 

9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • PETER PERMENTIER

    Wat verkeerd is gegroeid sinds jaren 60/70 dat is 55jaar, dat de economie en de daaraan verbonden productie processen steeds maar hebben kunnen groeien en nog groeien hoe vervuilend ze ook mogen zijn,ik denk niet dat de vrijdag betogingen of spijbelen hier vlug een verandering zal brengen?Het start bij ons zelf,de dag dat ieder van ons bewust minder gaat verbruiken of aankopen,dan pas zal er een mentaliteits verandering gebeuren bij de milti's,regeringen staan hiervoor ook niet te springen.

  • Dominique Hermys

    Dat raakt nu zelfs mijn koude kleren niet.

Lees meer