Prins Charles: “Het is mogelijk al te laat om het milieu te redden”

De Britse prins Charles is bang dat het al te laat is om het milieu nog te redden. In een interview met The Telegraph spreekt de troonopvolger zijn zorgen uit over de klimaatverandering.

Charles was al in de jaren 80 een van de voorvechters voor een beter milieu. "Helaas gaat de vernietiging van het milieu nog altijd door", zegt hij tegen de krant. "Als er al iets verandert, gaat het heel langzaam. Te langzaam. En het komt te laat."

De chemicaliën die worden gebruikt in de landbouw vormen volgens Charles, die zelf een biologische boerderij heeft, een belangrijk probleem. "Die komen in onze rivieren en eindigen in de zee waar ze ongelooflijke schade toebrengen aan al het leven in het water."

Charles zegt ook bang te zijn voor de toekomst. "Het toenemende verlies van de biodiversiteit maakt mij bang. We lijken te zijn vergeten dat alles in de natuur met elkaar verbonden is, waaronder de mens."

31 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Tamsyn

    We zijn niet met te veel, we leven als te veel. Het is veel gemakkelijker onze ecologische voetafdruk te halveren, dan het aantal mensen.

  • Toran Korshnah

    Hij heeft ronduit gelijk. Zeker als we niet drastisch veranderen.

Lees meer