6
REUTERS

Solar Impulse 2 minstens week aan grond gekluisterd door schade na landing in Japan

De Solar Impulse 2, een vliegtuig op zonne-energie, heeft na zijn landing in Japan schade opgelopen aan de rechtervleugel. De herstellingswerken zullen minstens een week in beslag nemen, waardoor het toestel pas later deze maand zijn reis rond de wereld zal kunnen voortzetten.

Het vliegtuig moest eerder deze week de tot nu toe langste etappe, ruim 8.172 kilometer van China naar Hawaii, wegens het slechte weer boven de Stille Oceaan afbreken.

In een video die op YouTube werd geplaatst leggen de teamleden nu uit dat een rolroer van de rechtervleugel schade heeft opgelopen na die landing op het vliegveld van Nagoya. Dat gebeurde toen er bij felle wind een dekzeil over de vleugels werd gelegd, om die tegen de regen te beschermen.

"Het technisch team is al gestart met de bouw van reserveonderdelen. Maar we zullen minstens een week aan de grond gekluisterd blijven voor we verder kunnen vliegen naar Hawaii", zo verklaarde Bertrand Piccard, die samen met Andre Borschberg het toestel bestuurt.

"Dit levert geen groot probleem op voor het project, maar het zorgt wel voor bijkomende vertraging", klinkt het nog.

Borschberg en Piccard willen een reis rond de wereld maken met het vliegtuig dat uitsluitend door zonne-energie wordt aangedreven. Met dat project willen ze die milieuvriendelijke energiebron onder de aandacht brengen.

6
REUTERS
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
6
AFP
6
AFP
6
REUTERS
6
AFP

Lees meer