Archiefbeeld, windturbines op zee.
Photo News Archiefbeeld, windturbines op zee.

Storm Ciara en Dennis zorgden voor recordmaand voor windproductie

Nog nooit hebben de windturbines van Eneco zoveel groene stroom geproduceerd als afgelopen maand februari. Dat blijkt uit een analyse van de recentste cijfers van energieproducent Eneco. De twee officiële stormen, Ciara en Dennis, zorgden voor recordcijfers.

Een extreem hogedrukgebied boven onze contreien zorgde ervoor dat het eind januari en begin februari uitzonderlijk windstil was. Storm Ciara en storm Dennis brachten daar verandering in. Zij gaven de windproductie een enorme boost, zo blijkt uit de cijfers van energieproducent Eneco. 

In totaal telt Eneco op land en op zee 107 windturbines: goed voor een geïnstalleerd vermogen van 578 megawatt. Door de sterke wind werd dubbel zoveel groene stroom dan verwacht geproduceerd: in totaal zo’n 255 gigawattuur. Ruim 728.000 huishoudens werden tijdens die periode van stroom zijn voorzien.

“We zijn verheugd dat we deze cijfers kunnen aankondigen. Windenergie heeft wel degelijk veel potentieel in zich om de transitie naar een samenleving zonder fossiele brandstoffen te ondersteunen. De sterke wind heeft ons wel degelijk geholpen, maar de recordopbrengst is ook te verklaren omdat windpark Norther - waarvan Eneco een kwart in handen heeft - in februari van vorig jaar nog niet helemaal operationeel was”, zegt Pieter Verlinden, Head Sourcing and Pricing bij Eneco. 

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Geert Tamsyn

    En nu nog werk maken van het stockeren van het overschot bij piekmomenten, dan zijn we er helemaal.

  • Guy Snoeckx

    En wat gebeurt er met enige overproductie?

Lees meer