De Tesla-batterijen moeten het elektriciteitsnet van Europa stabiliseren.
Tesla De Tesla-batterijen moeten het elektriciteitsnet van Europa stabiliseren.

Video: Tesla installeert 140 PowerPack-batterijen in ons land om Europees elektriciteitsnet te stabiliseren

Tesla heeft in Terhills in Limburg 140 PowerPack-batterijen geïnstalleerd om het Europees elektriciteitsnet te stabiliseren. Het is de eerste keer dat zo'n installatie wordt geplaatst in Europa. 

Na Australië en de Verenigde Staten heeft nu ook ons land de megabatterijen van Tesla. De installatie moet het elektriciteitsnet in Europa stabiliseren. Dat net voorziet zo'n 400 miljoen mensen van elektriciteit en moet dus stabiel blijven om black-outs te vermijden. Normaal is dat het werk van gas- of stoomturbinecentrales, maar de batterijen van Tesla zijn 100 keer sneller én properder. Bij overproductie wordt de overige stroom opgeslagen in de PowerPacks. Wanneer er een stroomtekort is, kan die overtollige stroom opnieuw ingezet worden. 

De gigantische batterijen zijn op 5 weken tijd geplaatst. Het is de eerste installatie van de Tesla-batterijen in Europa, maar er zullen nog andere landen volgen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Filip Defillet

    Waarom li ion batterijen? En geen vanadium flow batterij?

  • Alan Janssen

    Beter waterstof maken van overproductie. Ookal is het nog niet zo efficiënt. Het is een pak duurzamer... Een batterij werkt alleen als je dat thuis kunt doen op kleine schaal. Maar is nu nog wat te duur.

Lees meer