THINKSTOCK

Nog even geduld: komend weekend wordt het weer 20°C

Na de hevige regen van de afgelopen dagen is er opnieuw droger en veel zachter weer in aantocht. Tegen het einde van de week en komend weekend stijgt het kwik zelfs opnieuw tot zowat twintig graden.

Zonnekloppers moeten vandaag nog op hun kin kloppen. Vanmiddag is het immers wisselend tot zwaarbewolkt met van tijd tot tijd buien, mogelijk met onweer. De wind waait matig, aan zee tijdelijk nog vrij krachtig uit west tot zuidwest. Maxima: 9 graden in de Ardennen en 13 tot plaatselijk 15 graden elders. Vanavond en vannacht zal de buienneiging langzaam verminderen met 4 graden in de Ardennen en 6 tot 9 graden in de andere regio's.

Morgen is er af en toe zon maar komen er ook buien voor, mogelijk met onweer. Er staat een matige west tot noordwestenwind die later naar het noorden zal ruimen. Maxima: 9 graden in de Ardennen en 13 tot hooguit 15 graden elders.

Woensdag is er geregeld zon maar er is ook nog kans op een bui. 's Middags wordt het zowat 15 graden. Van donderdag tot en met zondag is het rustig en overwegend droog met zonnige perioden. De middagtemperatuur loopt geleidelijk op naar zowat 20 graden aan het eind van de week en in het weekend.

Lees meer