Verplegers in een ziekenhuis in de Chinese miljoenenstad Wuhan, waar patiënten liggen die besmet zijn geraakt met het nieuwe type coronavirus.
REUTERS Verplegers in een ziekenhuis in de Chinese miljoenenstad Wuhan, waar patiënten liggen die besmet zijn geraakt met het nieuwe type coronavirus.

Exclusief voor abonnees

Nu nieuwe longziekte ook van mens op mens overdraagbaar blijkt: hoe ongerust moeten we zijn?

Er zijn intussen al 218 patiënten besmet met het coronavirus dat een maand geleden voor het eerst opdook in de Chinese stad Wuhan. Ook België heeft sinds vorige week een test klaar die de longziekte kan opsporen, zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven). “Ook bij ons werd al één staal binnengebracht, maar die bleek negatief.”

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Aanbieding loopt nog
06dagen06uren33minuten36seconden
  • Lees nu 4 8 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
  • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels op HLN.be en in de app
  • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Rudy Jacobs

    Wat een onnozele commentaren, vele hier hebben alleen nog maar horen spreken over China,kijk eens wat voor ziektes we in Brussel zitten,en een rijke arabier ontvangen ze met open armen mag zelf op leuvense grote market parkeren

  • gilbert Gijdé

    plaats de persoinen die uit china komen eerst in quarantaine,en verbied de cruiseschepen uit china hier aan te leggen

Lees meer