Elon Musk
REUTERS Elon Musk

SpaceX-baas Musk onthult prijskaartje van reis naar Mars

Lange tijd ontweek Elon Musk de vraag hoeveel het zou kosten om in de toekomst naar Mars te reizen, maar nu maakt de Tesla- en SpaceX-topman op Twitter toch een richtprijs bekend. Wie naar de planeet wil vliegen met ruimteschip Starship, zal diep in de buidel moeten tasten.

De 47-jarige topman legde uit dat het prijskaartje afhankelijk zal zijn van de vraag. “De prijs is afhankelijk van de vraag, maar ik ben er vrij zeker van dat een reis naar Mars (retourticket is gratis) ooit minder dan 500.000 dollar (omgerekend zo’n 441.540 euro) zal kosten en misschien zelfs minder dan 100.000 dollar (omgerekend zo’n 88.308 euro). Zo laag dat mensen uit welgestelde landen hun huis op Aarde kunnen verkopen en naar Mars kunnen verhuizen, als ze willen”, schreef Musk op Twitter.

SpaceX is van plan om rond 2024 de eerste mensen al naar Mars te laten reizen.

Starship

Het bedrijf van de topman wil de Starship, een roestvrijstalen ruimteschip, gebruiken om naar de maan en naar Mars te vliegen. Deze eerste versie van de raket is overigens nog maar een prototype dat alleen omhoog en omlaag kan. Die testversie wordt door Musk de ‘test hopper’ genoemd.

Musk toonde vorige maand op Twitter dat de Starship hopper op eenzelfde manier zal getest worden als de Falcon 9 vijf jaar geleden. De raket kan dus niet naar een baan om de aarde. Dat moeten latere versies wel kunnen. Die hoopt SpaceX later dit jaar te presenteren.

Bekijk ook:

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Hans Schoen

    Hendrik, het enige wat schijnt is de zon. Al lukt het niet? Hij heeft toch tenminste iets geprobeert. Hoe je het ook doet. Geloof ook niet alles in media want het fijne weet je nooit enkel vermoedens. De meeste miljardairs zijn enkel bezig om nog rijker te worden ten koste vd maatschappij.

  • Hendrik Patyn

    Mr Verhove, teveel sf-fims gezien, het schijnt dat een mens maar enkele maanden kan overleven op mars. Ik zie het eerder als een list om geld in zijn wagenfabriek te pompen. Blijkt dat hij de gigafactory 2, van de zonnepanelen ook al heeft leeggepompt om zo zijn autofabriek te redden.

Lees meer