2 Tijgermug
rv Tijgermug

Exclusief voor abonnees

U went best aan de jeuk: uitheemse insecten staan aan de poorten van Europa

Jeuk of ziek door beestjes? Het kan u in de toekomst nog vaker overkomen. Er vindt een volksverhuizing plaats vanuit Zuid-Europa naar onze contreien. Verschillende soorten insecten, denk aan de tijgermug of de dennenprocessierups, zijn al in ons land gesignaleerd.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • issie cardoza

    Voor de goede orde François Afrikanen brengen geen malaria of tijgermuggen mee want die zijn maanden onderweg om hier naartoe te komen dus zij zijn het eerste slachtoffer van die beestjes, de larven vd tijgermggen zitten in de vrachten autobanden uit China, en als het mooi weer is komen ze uit. Dan moeten ze daar nog iemand gebeten hebben (larven?) die Dengue fever heeft voordat die de ziektes hier doorgeven ... dus verdiep u er eerst in voor te schreeuwen...

  • Lydia Appelmans

    Na letterlijk àlles geprobeerd te hebben om muggen weg te houden, en ook àlles om van de jeuk vanaf te geraken heb ik eindelijk de remedie gevonden. Zodra je de bult voelt opkomen, een vochtig washandje met grof zout héél hard over de beet wrijven. Jeuk stop onmiddellijk en komt niet meer terug. En zout ontsmet dan ook nog.

Lees meer