Econoom Brent Bleys: “Een CO2-heffing maakt alles duurder en iedereen betaalt mee. Maar iedereen krijgt ook een even groot deel van de opbrengst. Iemand die weinig schadelijke dingen voor het klimaat doet, kan er zelfs iets aan overhouden.”
Jan De Meuleneir/Photo News Econoom Brent Bleys: “Een CO2-heffing maakt alles duurder en iedereen betaalt mee. Maar iedereen krijgt ook een even groot deel van de opbrengst. Iemand die weinig schadelijke dingen voor het klimaat doet, kan er zelfs iets aan overhouden.”

Exclusief voor abonnees

We zullen hoe dan ook moeten betalen voor onze CO2-uitstoot, volgens deze econoom

HLN zocht samen met VTM Nieuws uit hoe u, zonder uw leven om te gooien of uw bankrekening te plunderen, het klimaat kan redden. We blijven zo dicht mogelijk bij het dagelijkse leven van de Vlaming, zodat u uw steentje kan bijdragen om de klimaatopwarming binnen de perken te houden. Of al deze plannen en voornemens ook economisch haalbaar zijn, daar heeft econoom Brent Bleys (UGent) geen pasklaar antwoord op. “Maar we hebben hoe dan ook een ommezwaai nodig die nooit eerder gezien is.”

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

46 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • LEO DANEELS

    Als we allemaal al eens wat meer samen zouden rijden i.p.v. iedereen alleen in zijn autootje, dan was alle uitstoot en fileleed onmiddellijk heel wat minder !

  • Jos Plessers

    Dus,hogere taksen etc,dat gaat dat probleem oplossen.Net t zelfde als bv naar t containerpark gaan.Alles moet je betalen,ook het recycleerbaar.Daarom dat er zoveel rotzooi langs de weg,in het water en bos ligt.Betalen en nog eens betalen en waarom?

Lees meer