7 Een muur van sneeuw dendert af op de stad Buffalo in de staat New York.
AP Een muur van sneeuw dendert af op de stad Buffalo in de staat New York.

'Muur van sneeuw' eist vier slachtoffers in VS

Op de beelden ziet het sneeuwlandschap er prachtig uit, maar voor inwoners van de stad Buffalo in de staat New York was het minder aangenaam. Daar kwam in korte tijd bijna 2 meter sneeuw uit de lucht en raasde een heuse muur van sneeuw over het stadje (zie ook time-lapse onderaan dit artikel). In het westen van de staat is daarom de noodtoestand uitgeroepen. In het noordoosten van de Verenigde Staten kwamen vier mensen om het leven door de hevige sneeuwstormen.

Een persoon overleed gisteren in een verkeersongeluk. De andere drie kregen een hartaanval toen ze sneeuw aan het scheppen waren, meldde CNN. Buffalo werd gisteren overvallen door de grote hoeveelheden sneeuw. Volgens de lokale autoriteiten is er in lange tijd niet zoveel sneeuw in zo'n korte periode gevallen. En volgens de weerberichten komt er komende dagen nog geen eind aan.

De staat New York is overigens niet de enige staat waar het koud is. In alle staten, waaronder ook Hawaï, zakten de temperaturen gisterenochtend op ten minste één plaats onder het vriespunt.

7
AP
7
AP
7
AP
7
AP
7
AP
7
AP

Lees meer