ThinkStock/VTM NIEUWS

“Zonnige perioden en maxima tot 20 graden”

Het is deze ochtend vrij zonnig en droog. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en een lokaal buitje is niet helemaal uitgesloten. De maxima schommelen tussen 15 graden op de Hoge Venen en 21 graden in het westen.

's Avonds en 's nachts blijft het droog en is het meestal licht bewolkt. Op het einde van de nacht komt er meer bewolking vanaf de kust en wat nevel is niet uitgesloten. De minima liggen tussen 2 graden op de Hoge Venen en 14 aan zee.

Morgen is het eerst droog met brede opklaringen in het centrum en het oosten, terwijl het in het westen al bewolkt is. De bewolking neemt verder toe in de rest van het land, gevolgd door lichte regen vanaf de kust. Maxima tussen 16 graden op de Hoge Venen en 20 graden in het centrum van het land.

Donderdag is het eerst zwaarbewolkt met kans op een bui in het centrum en het oosten van het land. In de loop van de dag wordt het overwegend droog met meer opklaringen vanuit het westen. 's Avonds neemt de bewolking opnieuw toe in het westen van het land, met maxima die schommelen tussen 17 graden op de toppen van de Ardennen en 22 of 23 graden in het centrum.

Vrijdag trekt een zwakke storing door ons land van noordwest naar zuidoost met lichte regen of enkele buien. Achter de storing wordt het droog met geleidelijk breder wordende opklaringen vanaf de kust. De maxima schommelen tussen 19 tot 21 graden in het centrum van het land.

Zaterdag blijft het droog en wordt het overwegend zonnig. De maxima schommelen tussen 17 en 21 graden.

Zondag blijft het droog en zonnig met maxima rond 24 graden in het centrum van het land. 

Maandag blijft het mooi met veel zon maar geleidelijk ook enkele wolkenvelden vanaf Frankrijk. In de loop van de namiddag is er een kans op een bui in het zuidoosten van het land. Maxima rond 24 of 25 graden in het centrum.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer