VTM NIEUWS

25 graden in Ukkel: eerste officiële zomerdag

Het is vandaag de eerste officiele zomerdag van het jaar. Het is 25 graden in Ukkel en dan spreken ze bij het KMI officieel over zomer. Woensdag slaat het weer om, met frissere temperaturen en geregeld buien en regen.

Deze namiddag zijn er wat wolken, maar die kunnen het mooie zomerweer niet verpesten. De temperaturen klimmen naar waarden tussen 19 en 25 graden.

Morgen krijgen we eerst nog mooi weer met enkel een sluier van hoge bewolking. Geleidelijk zullen deze hoge wolken dikker worden en zullen er ook stapelwolken tot ontwikkeling komen, maar het blijft droog. Lokaal kan het kwik stijgen tot 21 of 22 graden.

Woensdagochtend is het nog vrij zonnig, maar in de loop van de dag drijven vanuit Frankrijk meer en meer stapelwolken over ons land, die tenslotte buien gaan produceren, met kans op onweer. Voor de buienzone wordt het nog een voorlopig laatste keer warm met maxima tot rond 24 graden in het noorden van het land. De wind waait matig tot soms vrij krachtig uit het zuiden. Er is kans op rukwinden tussen 60 en 70 kilometer per uur.

Donderdag neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten en in de namiddag krijgen we buien en regen. Het is niet onmogelijk dat dit gepaard gaat met een lokale donderslag. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden.

Vrijdag wordt het wisselend bewolkt met enkele buien. De maxima liggen rond 15 of 16 graden in het centrum.

Het ziet er voorlopig naar uit dat zaterdag een zwaarbewolkte dag wordt met regen en veel wind. Het kwik stijgt met veel moeite tot 12 of 13 graden. Zondag lijkt het meestal bewolkt te zijn. Vooral ‘s ochtends kan het op sommige plaatsen nog regenen. Later zou het meestal droog moeten zijn. De maxima liggen rond 13 graden in het centrum. 

4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Jeroen Van Dijck

    Hier in Beerse al 3 dagen op rij boven de 25 graden. En vrijdag zat het er niet veel af. Zoals de laatste jaren wel meer het geval is, moet je niet naar het zuiden gaan voor beter weer...

  • Neorej Verbruggen

    Hopelijk geven de klimaatbetogers het niet op...

Lees meer