REUTERS

500.000 gezinnen oostkust Canada zonder elektriciteit door passage orkaan Dorian

Door de passage van orkaan Dorian is de elektriciteit zondag uitgevallen bij naar schatting 500.000 gezinnen aan de Canadese oostkust. De orkaan trok naar het noordoosten met windsnelheden die nog steeds krachtig genoeg waren om daken te beschadigen en grote takken van bomen te rukken.

In Nova Scotia zaten ongeveer 300.000 klanten zonder elektriciteit, zo maakte het elektriciteitsbedrijf van de provincie bekend. Zij behoren tot de naar schatting 500.000 gezinnen die zonder elektriciteit zitten in de zogeheten Maritime-provinces, zo maakte de weerdienst van de Canadese regering bekend.

Dorian bewoog zich rond 20 uur Belgische tijd aan ongeveer 41 kilometer per uur over de noordoostelijke golf van de rivier Saint Lawrence, zo zei het Amerikaanse orkaancentrum. De orkaan trekt naar verwachting verder naar de regio's Newfoundland of Labrador, en daarna naar het noorden van de Atlantische oceaan. De maximale windsnelheden zijn afgenomen tot 120 kilometer per uur, nog net genoeg voor een orkaan van categorie 1. 

Bekijk ook: ‘Voor en na: zo groot is de ravage op de Bahama’s na Dorian’

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Denis Lecocq

    Hier in Moncton, New-Brunswick, was het toch minder erg dan aangekondigd. 121mm regen en wind tot 95 kmh. We zitten bijna 2 dagen zonder elektriciteit maar qua schade valt er wel best mee in vergelijking met Halifax. Gevallen bomen zorgden voor schade.

Lees meer