Exclusief voor abonnees

Al drie weekends op rij stormachtig weer: hoe komt dat?

Na storm Ciara en storm Dennis is er dit weekend opnieuw een storm in ons land. “We hebben al winden van 80 km per uur gemeten op de Belgische Noordzee. Dat maakt het officieel een Belgische storm”, meldt KMI-meteoroloog David Dehenauw vandaag aan onze redactie. Een naam heeft deze storm (nog) niet. Hoe komt het dat we nu al drie weekends op rij stormachtig weer hebben? 

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

13 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Mario Bocque

    Allez Allez, waar zijn ze mee bezig. Jaakske was erger dan Marieke. Doe eens normaal. Het zijn nog niet eens tornado's en waarom moeten die dan al een naam? Waarom doen ze hier alles na van andere landen. Om een storm in een glas water belangrijker te doen overkomen dan het was.

  • Mario Bocque

    Het weer is al miljarden en miljarden jaren onvoorspelbaar geweest en heeft zich ook verplaatst van koud naar warm en omgekeerd. Geen enkele geleerde die het ooit echt heeft kunnen verklaren waarom het gebeurd. En vroeger reden er geen auto's en was er geen uitstoot van fabrieken. Waarom ? We kunnen er gewoon naar raden !

Lees meer