3 Duizenden mensen kwamen vast te zitten op de luchthaven van Kansai. Op beelden is te zien hoe mensen aanschuiven in de rij voor een winkel om eten en drinken te kopen.
AP Duizenden mensen kwamen vast te zitten op de luchthaven van Kansai. Op beelden is te zien hoe mensen aanschuiven in de rij voor een winkel om eten en drinken te kopen.

Al tien doden door tyfoon Jebi in Japan

In Japan zijn tien doden gevallen door de tyfoon Jebi die dinsdag in het westen aan land kwam. Daarnaast zijn meer dan 340 mensen gewond geraakt. Ongeveer 1,3 miljoen huishoudens zitten volgens plaatselijke nutsbedrijven zonder stroom.

De tyfoon kwam aan land op het schiereiland Shikoku en ging van daaruit naar het noorden langs Osaka en Kyoto. Onderweg zorgde Jebi, Koreaans voor 'zwaluw', voor veel schade.

3 De weg die de luchthaven verbindt met het vasteland raakte zwaar beschadigd toen een zware tanker door de tyfoon tegen de brug gesmeten werd.
AP De weg die de luchthaven verbindt met het vasteland raakte zwaar beschadigd toen een zware tanker door de tyfoon tegen de brug gesmeten werd.

Zo kwamen ruim drieduizend passagiers vast te zitten op Kansai Airport in Osaka, dat met een brug verbonden is met het vasteland. De Japanse overheid is begonnen die mensen te evacueren met boten. De mensen worden overgebracht naar het nabijgelegen vliegveld van Kobe. Het kan enkele dagen tot zelfs een week duren om de luchthaven weer te heropenen, door de grote schade die het opliep na de doortocht van Jebi.

Jebi is de zwaarste storm in Japan sinds 1993. De wind en regenval zorgt voor veel overlast. Daarnaast is er sprake van veel aardverschuivingen.

3 De beschadigde tanker wordt weggesleept bij de brug die de luchthaven van Kansai verbindt met het vasteland. Zo'n drieduizend passagiers kwamen vast te zitten op het vliegveld. In de loop van woensdag plaatselijke tijd werden ze via boten en een busverbinding 'bevrijd' en naar het vasteland gebracht.
AP De beschadigde tanker wordt weggesleept bij de brug die de luchthaven van Kansai verbindt met het vasteland. Zo'n drieduizend passagiers kwamen vast te zitten op het vliegveld. In de loop van woensdag plaatselijke tijd werden ze via boten en een busverbinding 'bevrijd' en naar het vasteland gebracht.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer