THINKSTOCK

Bewolkte zondag met kans op regen

De bewolking neemt de komende uren van het westen uit toe. Plaatselijk kan wat lichte regen vallen. Er waait een matige, aan zee een vrij krachtige zuidwestenwind waarmee zachtere lucht wordt aangevoerd. Hierdoor loopt de temperatuur op naar zo'n 4 graden in de Ardennen en naar 7 tot 10 graden elders.

In de nacht van zondag op maandag blijft het winderig en zwaarbewolkt en van tijd tot tijd valt er wat lichte regen of motregen. De minima bedragen 3 graden in Hoog-België en ongeveer 9 graden in de andere streken.

Maandag is het somber en grijs met soms wat lichte regen of motregen. Er staat een matige tot vrij krachtige, aan zee een krachtige zuidwestenwind. De maxima bedragen 6 graden in Hoog-België en 9 tot 13 graden in Laag- en Midden-België.

Dinsdag en woensdag is er veel bewolking waaruit af en toe wat lichte regen of motregen valt. De middagtemperatuur schommelt rond 11 graden. Tijdens de kerstdagen wordt het minder zacht. Overdag schommelt het kwik dan nog rond 5 graden. Voorts is het wisselend bewolkt met enkele lokale buien die in de Ardennen een winters karakter krijgen. Vanaf zaterdag nemen de neerslagkansen opnieuw toe.

Lees meer