Illustratiebeeld
ANP Illustratiebeeld

Bijzonder zacht weekend met temperaturen tot 16 graden, maar ook veel wind door storm Dennis

Het wordt een grijs maar erg zacht weekend, met temperaturen tot 16 graden. Tegen de avond is er kans op wat regen in het uiterste westen van het land, elders blijft het droog met soms enkele opklaringen.  Morgen gaat het ook opnieuw hard waaien, zo waarschuwt het KMI. Er worden rukwinden verwacht tot 100 kilometer per uur.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vandaag is het gedeeltelijk tot zwaarbewolkt en neemt de bewolking verder toe vanuit het noordwesten met na de middag daar geleidelijk wat regen. Elders blijft het droog. We krijgen zacht weer met maxima tussen 7 graden op de Ardense hoogvlakten en 12 graden in Vlaanderen. De zuidelijke tot zuidwestelijke wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee soms krachtig. De rukwinden halen 60 tot 70 kilometer per uur.  De regenzone trekt vanuit het westen naar het centrum van het land met lichte regen. 

Vannacht blijft het zwaarbewolkt en de regen breidt zich geleidelijk uit over het westen en het centrum van het land, en op het einde van de nacht ook over het oosten. Minima tussen 6 en 8 graden in de Ardennen en tussen 9 en 11 graden in de andere streken. De wind waait vrij krachtig en later krachtig uit zuid tot zuidwest. De rukwinden halen 70 tot 90 kilometer per uur.

Morgen is het overwegend zwaarbewolkt met enkele buien of wat regen alvorens in de namiddag en avond een actieve regenzone van west naar oost over het land trekt. n de Ardennen vallen er enkele buien, maar is er kans op enkele korte opklaringen. Het wordt zeer zacht met maxima tussen 12 en 16 graden. De zuidwestenwind trekt verder aan en wordt krachtig tot mogelijk zeer krachtig. Er zijn rukwinden mogelijk tot 70 à 90 kilometer per uur. 

Lees ook: Pittige windstoten verwacht, maar storm Dennis wordt wellicht milder dan Ciara

Ook zondagavond blijft het zwaarbewolkt met matige regen. Tijdens de nacht wordt het geleidelijk droger met opklaringen vanaf de kust. In het zuiden van het land blijft het regenachtig. De minima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 7 graden in het centrum van het land. De wind wordt geleidelijk matig in het binnenland en vrij krachtig aan de kust. Eerst rukwinden tot 90 kilometer per uur, tegen de ochtend verzwakken die naar 50 kilometer per uur.

Na het weekend wordt het opnieuw wisselend bewolkt met buien op maandag en dinsdag. Vooral maandagnamiddag vallen er buien met kans op een donderslag en eventueel korrelhagel. De wind waait beide dagen matig tot vrij krachtig en aan de kust soms krachtig uit zuidwest. Dinsdag blijft het onstabiel met afwisselend opklaringen, stapelwolken en soms buien. Dinsdag en woensdag zijn in de Ardennen soms winterse buien mogelijk. Uiteindelijk zal het donderdag tijdelijk droger worden met opklaringen. De temperaturen halen 5 tot 10 graden. Een nieuwe regenzone trekt donderdagnacht over ons land. 

Het KMI kondigt dan ook code geel af vanaf de tweede helft van zaterdagnacht tot en met zondagavond, en dit voor het hele land. Lokale rukwinden rond 100 kilometer per uur zijn niet uitgesloten.

Volgende week wordt het frisser met minder wind. In het eerste deel van de week vallen er buien.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer