Shutterstock

Code geel en noodnummer 1722 geactiveerd voor storm en wateroverlast

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken activeert tijdelijk het nummer 1722 voor schade door storm en wateroverlast. Eerder had het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België (KMI) code geel aangekondigd voor fors toenemende wind.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Vanavond en vannacht kunnen er rukwinden voordoen tot 80 kilometer per uur. Ook morgen zijn dergelijke rukwinden mogelijk, aan de zee kunnen die zelfs oplopen tot 85 à 90 kilometer per uur. Plaatselijk is er daardoor overlast of schade mogelijk. 

Om die reden werd het nummer 1722 geactiveerd. Dat kan opgebeld worden voor niet-dringende hulp van de brandweer wanneer er geen risico is op levensgevaar. De bedoeling van het nummer 1722 is om de noodcentrales 112 niet te overbelasten en personen die in levensgevaar zijn niet te laten wachten. 

5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • guido vermeyen

    code geel...was dat nu een licht briesje ? of....dju, weet het niet meer.

  • james vroman

    ze kunnen dit nummer en methode doorgeven op de klimaattop in Madrid..dan zullen ze zien en horen dat ze er wel degelijk werk maken ervan ..

Lees meer