Archiefbeeld.
Photo by Adrianna Calvo from Pexels Archiefbeeld.

Code geel: KMI waarschuwt voor hevige regen

Behalve aan de kust en in de provincie West-Vlaanderen waarschuwt het KMI voor veel neerslag vannacht en morgenochtend. Tussen 02.00 tot 18 uur geldt code geel voor het centrum van het land en de oostelijke provincies.

In de loop van vannacht en morgenochtend trekt een zeer actief golvend front over ons land. In meerdere streken kan er daardoor veel neerslag vallen, meldt het KMI. Dit golvend systeem kan morgen in de namiddag nog over het zuidoosten van het land slepen. Gedurende deze periode is er kans op neerslaghoeveelheden van meer dan 25 mm op 24 uur, luidt het. In West-Vlaanderen geldt code groen, en worden geen significante problemen verwacht.

In de loop van de dag wordt het morgen wel droger vanaf het westen met later bredere opklaringen. De maxima liggen tussen 18 en 24 graden.

Maandag worden eerst brede opklaringen verwacht met droog weer. Nadien wordt het wisselvalliger met mogelijk een lokaal buitje. 

Ook dinsdag en woensdag zouden zon en wolken elkaar afwisselen, met eventueel een lokale regenbui. De maxima gaan van 18 tot 22 graden.

12 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Geert Landsman

    We kunnen precies niets meer krijgen zonder waarschuwingen..

  • Peter Viaene

    Als KMI 25 mm meldt is dit 25 mm op een oppervlakte van 1 vierkante m. Dit is hetzelfde als 25 liter. Regelmatig verdeelt over een ganse dag (24uur) is dat inderdaad niet erg maar veelal valt zo’n hoeveelheid in buien en dan is dat wel minder aangenaam.

Lees meer