7
BELGA

Daar is de winter: tot tien centimeter sneeuw in Hoge Venen

Het sneeuwt op dit moment fors in de Ardennen. Vooral in de Hoge Venen kan de sneeuw accumuleren tot een stevig sneeuwdek. Op bepaalde plaatsen boven 500 meter wordt een sneeuwlaag gerapporteerd van 8 tot 10 centimeter. “Komende uren en in eerste instantie ook vanavond gaat in deze regio nog meer sneeuw vallen. Dat hebben we te danken aan een ‘indraaiende’ neerslagzone over het oosten van ons land”, aldus weerexpert Nicolas Roose van weerdienst NoodweerBenelux.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Sinds gisteravond is de regen in de hoger gelegen gebieden van ons land getransformeerd in sneeuw. Vooral boven 400 meter hoogte blijft de sneeuw op meerdere plaatsen liggen. Onder de 400 meter gaat het vaak om een mengelmoes van regen en smeltende sneeuw. De allerlaatste metingen op Signal de Botrange geven nu een sneeuwlaag van tien centimeter aan. En de sneeuwintensiteit neemt nog toe. Liefhebbers kunnen de sneeuwzone op de voet volgen via deze sneeuwradar.

“Om te kunnen genieten van sneeuwpret is het belangrijk dat u vanmiddag de hoogste plekjes van de Ardennen opzoekt. De Hoge Venen en alle regio’s boven 500 meter hoogte in het zuidoosten van ons land zijn op dit moment gehuld in een winters kleedje”, aldus Roose.

Wie hoopt op nog meer sneeuw moeten we helaas teleurstellen. Weermodellen berekenen een geleidelijk zachter scenario met komende dagen opnieuw temperaturen tot 10 graden. “Morgen- en woensdagochtend is het wel opletten geblazen voor lokale rijm- en ijsplekken doordat het kwik aan de grond richting het vriespunt duikt. In combinatie met de neerslag van afgelopen dagen kan dat gevaarlijke toestanden veroorzaken.”

7
NoodweerBenelux
7 In Waimes ramde een bestuurder enkele verkeersborden.
BELGA In Waimes ramde een bestuurder enkele verkeersborden.
7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA
7
BELGA

10 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny buyse

    Op warming wordt gemeten over de hele wereld en alle dagen van het jaar en daar het gemiddelde van nemen. Niet door plaatselijke fenomenen door bepaalde windrichting met hoeveelheid neerslag. Als we morgen in België luchtstroming krijgen vanuit Afrika zal het ook uitzonderlijk warm zijn voor de tijd van het jaar idem met lucht van arctische polaire oorsprong maar dan zal het uitzonderlijk koud zijn.

  • Erik Svensson

    En het is nog maar half november, net over de helft van de herfst. Het ergste (januari, februari) moet nog komen. Het lijkt erop dat de betogingen van Anuna en Greta toch iets hebben uitgehaald dan!

Lees meer