zomers warm
iStock zomers warm

Heerlijk zomerweer tot 26 graden, morgen nog iets warmer

Het wordt een droge en zonnige dag vandaag. Het kwik doet er een graadje bij, waardoor we uitkomen op maxima tussen 19 graden in de Hoge Ardennen en 26 graden in de Kempen. Aan zee kan het zowat 20 of 21 graden worden. Donderdag stijgt de temperatuur tot maximaal 29 graden. In de namiddag is er kans op een lokale bui in het westen van het land. Vrijdag en in het weekend is er volgens het KMI kans op lichte neerslag.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de loop van de dag ontstaan er in het binnenland stapelwolken. Later in de namiddag en avond worden de opklaringen opnieuw overal breder. De wind waait zwak of in het zuidoosten van het land matig uit veranderlijke richtingen of uit noordnoordoost, zegt het KMI.

Vanavond wordt het helder en blijft het nog lang zacht. Op het einde van de nacht verschijnen er in de westelijke landshelft hoge wolkenvelden. De minima liggen tussen 8 of 9 graden in de Ardennen en 14 of 15 graden in de grote steden. De wind waait meestal zwak uit oost tot zuidoost.

Donderdag start zonnig. In de namiddag ontwikkelen er zich stapelwolken, maar blijft het droog. In het westen van het land steekt een zeebries op die in het binnenland kan leiden tot een bui gepaard met onweer. De maxima schommelen tussen 21 en 29 graden, aan zee blijven de temperaturen steken op 21 of 22 graden. Donderdagavond en -nacht komen er meer wolkenvelden met kans op enkele druppels in het westen van het land. De minima blijven ook ‘s nachts hoog tussen 13 en 17 graden.

Vrijdag wordt bewolkt met enkele buien. De maxima schommelen tussen 20 graden aan zee en 27 graden in de Kempen. Ook zaterdag is het wisselend bewolkt met kans op een lokale bui. De maxima schommelen tussen 13 graden op de Hoge Venen en 21 graden in het centrum van het land. 

Zondag wordt het opnieuw droog met opklaringen en wolkenvelden. Temperaturen tussen 16 en 22 graden. 

Lees ook:

Nu zomerse dagen eraan komen: wat mag wel en wat niet? De coronaregels in 12 verschillende situaties (+)

INTERVIEW. Op Hemelvaart richting kust? Gouverneur Decaluwé raadt het u af: “Wie zomer wil redden blijft er morgen weg” (+)

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Jan Van Windekens

    26 graden, heerlijk zomerweer? Laat maar zitten, voor de meeste mensen is 25 graden al te veel.

Lees meer