Archieffoto
thinkstock Archieffoto

Hitte, zon en luchtvervuiling doen ozon pieken op vier plaatsen

Dinsdagavond is op vier plaatsen in ons land de Europese informatiedrempel van 180 microgram ozon per kubieke meter lucht overschreden. Dat meldt de intergewestelijke cel voor het leefmilieu (IRCEL).

Het gaat om Neder-over-Heembeek, Landen (Walshoutem), Corroy-Le-Grand en Eupen. Ook voor vandaag en tot en met vrijdag bestaat er kans dat de informatiedrempel wordt overschreden, door een combinatie van hoge temperaturen, zonnig weer en luchtvervuiling.

Bij een overschrijding van de informatiedrempel wordt personen die gevoelig zijn voor luchtvervuiling (kinderen, ouderen en personen met ademhalingsproblemen) aangeraden om geen ongewone lichamelijke inspanningen in de buitenlucht te doen. Ozon kan verschillende gezondheidsklachten uitlokken, zoals prikkende ogen, hoesten en irritatie van de slijmvliezen.

Lees ook:

Opmars fatale hitte: mens kan de combinatie vocht en extreme warmte niet aan (+)

Frank Deboosere: “Wie een zwembad vult met drinkwater, zou daarvoor een paar duizend euro extra moeten betalen” (+)

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer