Huis in Diepenbeek onbewoonbaar door brand na blikseminslag

Een huis aan het kruispunt van de Kempenstraat met de Kanaalstraat in Diepenbeek is onbewoonbaar door een brand na een blikseminslag. Er vielen geen gewonden, maar de materiële schade is enorm. Het volledige dak van de woning brandde uit. Het vuur brak uit na een blikseminslag afgelopen nacht. De brandweer van Hasselt had een drukke nacht en was vanmorgen nog bezig met het bestrijden van wateroverlast.

In het huis verbleef een koppel met een dochtertje van negen jaar. Intussen is er via de sociale media een solidariteitsactie opgestart om de slachtoffers spullen, kleding en schoenen te kunnen bezorgen.

De brandweer van Hasselt kreeg ook nog meldingen binnen van blikseminslagen op andere plaatsen, maar daar ging het vooral om elektrische installaties die averij opliepen. Verder hadden de Hasseltse brandweermannen nog veel werk in de regio Halen.

Bij de 100-centrale in Hasselt was rond 1 uur vanochtend een 350-tal oproepen binnengelopen voor wateroverlast, omgewaaide bomen en blikseminslagen.

Ook de brandweer van Genk was vanmorgen nog druk in de weer met het bestrijden van wateroverlast, het leegpompen van ondergelopen kelders en het verwijderen van omgewaaide bomen.

Lees meer