Photonews

Meestal droog vandaag na natte start, mogelijk sneeuw in Hoog-België

Een storing, met meestal lichte regen of in Hoog-België met smeltende sneeuw of mogelijk sneeuw, bepaalt vandaag aanvankelijk ons weer. In de loop van de dag wordt het meestal droog met soms opklaringen en maxima van 2 tot 8 graden, voorspelt het KMI.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In de loop van de voormiddag wordt het, afgezien van een paar lokale buien, eerst droog in de streken langs de Franse grens en vanaf de middag ook over het noordoostelijk deel van België. In de loop van de dag verschijnen er soms opklaringen in Laag- en Midden-België. In Hoog-België blijft het ook in de namiddag meestal bewolkt en nevelig. We krijgen maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 7 graden over het westen.

Vannacht neemt de bewolking vanuit het zuidoosten opnieuw overal toe en geleidelijk vergroot de kans op wat lichte regen bij tussenpozen. In Hoog-België valt er wat lichte smeltende sneeuw of op de hoogten sneeuw. De minima liggen in de Ardennen rond het vriespunt en in het centrum van het land rond 3 graden.

Morgen verwacht het KMI veel wolken met perioden van regen. In de Ardennen valt de neerslag wellicht als smeltende sneeuw. Het wordt vrij fris met maxima rond 5 graden in het centrum.

Zaterdag wordt het deels bewolkt en blijft het in de meeste streken droog. De buien lijken zich vooral te concentreren boven de Noordzee. De maxima liggen tussen 3 en 7 graden.

Zondag is het wisselend bewolkt en overwegend droog met vooral aan zee kans op een bui, met maxima rond 8 graden in het centrum. 

Maandag is het vaak bewolkt en kan er af en toe neerslag vallen, in Hoog-België eventueel winters van karakter. De maxima liggen tussen 2 en 8 graden. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer