Photo News

Na elf dagen zien we vandaag voor het eerst de zon weer

Opklaringen wisselen af met wolkenvelden, die buien produceren. In het uiterste westen van het land blijft het mogelijk droog, zegt het KMI. Het goede nieuws: na elf dagen krijgen we de zon nog eens te zien.

In de Ardennen gaan de regenbuien in de late namiddag over in winterse buien of sneeuwbuien. De maxima liggen rond 3 graden in Hoog-België, rond 7 graden in het centrum en rond 8 graden aan zee. De wind waait matig of vrij krachtig uit westnoordwest, ruimend naar noordwest, met rukwinden tussen 60 en 70 km/u.

Vanavond en vannacht blijft het wisselend bewolkt met buien. In de Ardennen krijgen we buien van smeltende sneeuw en sneeuw. De minima liggen rond -1 graad in Hoog-België, rond 3 graden in het centrum en rond 5 graden aan zee. De wind waait eerst nog matig tot vrij krachtig uit het noordwesten. Later wordt hij matig uit het noordnoordwesten. Vooral in het begin van de nacht zijn er nog rukwinden mogelijk tussen 50 en 70 km/u.

Morgen is het wisselend bewolkt met buien. In Hoog-België valt er sneeuw. In de loop van de namiddag wordt het droger. De maxima liggen tussen 0 en +4 graden ten zuiden van Samber en Maas en tussen 5 en 7 graden elders. De wind waait matig uit het noorden. In de Ardennen waait de wind soms vrij krachtig en aan zee soms zelfs krachtig. In deze regio's is er kans op rukwinden tussen 60 en 70 km/u. 

Donderdag blijft het droog met wolkenvelden en opklaringen. Ten zuiden van Samber en Maas blijft het de hele dag vriezen. In het centrum krijgen we maxima rond 3 of 4 graden, aan zee rond 5 à 6 graden. 

Donderdagnacht en vrijdagochtend trekt een warmtefront geleidelijk zuidoostwaarts over ons land. Aan de kust valt er ‘s ochtends regen en wordt het later droog maar bewolkt. Elders kan de eerste neerslag mogelijk vallen onder de vorm van smeltende sneeuw of in de Ardennen sneeuw. De maxima liggen tussen 1 graad in het uiterste zuiden en 8 graden aan zee.

Van zaterdag tot dinsdag wordt het dikwijls zwaarbewolkt met perioden van (lichte) regen of buien. De temperaturen stijgen wat en schommelen over het algemeen tussen 6 en 9 graden in het centrum van het land. Er staat meestal een matige wind uit westelijke hoek. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer