VTM NIEUWS, BELGA

Nog enkele droge dagen voor de boeg, pas later deze week weer regen

Er zijn vandaag na het optrekken van het ochtendgrijs eerst opklaringen. Nadien komt er meer bewolking, maar het blijft meestal droog. De maxima schommelen tussen 13 graden in de Ardennen en 17 graden elders. De wind is zwak of soms matig uit zuidwest. Op het einde van de dag wordt de wind zwak veranderlijk, aldus het KMI.

Komende nacht is het rustig en droog met enkele wolkenvelden en soms brede opklaringen. We verwachten soms wat meer wolken langs de Franse grens. Er staat een zwakke wind uit oost tot zuidoost. De minima liggen tussen 4 en 12 graden.

Morgen blijft het droog en is het licht tot gedeeltelijk bewolkt. De maxima schommelen tussen 15 graden in de Hoge Ardennen en lokaal 21 graden in het westen. De wind is zwak en veranderlijk. 

Woensdag begint de dag droog met in het oosten eerst wat zon, in het westen al veel bewolking. Vanuit het westen neemt de bewolking toe, gevolgd door regen vanaf de kust. In het zuidoosten van het land blijft het mogelijk tot de avond droog met nu en dan nog opklaringen. De maxima liggen tussen tussen 17 graden in het westen en lokaal nog 20 graden in de Kempen. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit het zuidwesten.

Donderdag is er eerst veel bewolking met in het oosten en het zuiden van van het land kans op een bui. In de loop van de dag wordt het droog met meer opklaringen. ‘s Avonds neemt in het westen de bewolking alweer toe. De maxima liggen tussen 19 en 22 graden. Er waait een matige wind uit west tot zuidwest.

Vrijdag trekt een storing van noordwest naar zuidoost door het land met regen en buien. In de loop van de dag wordt het droog vanaf de kust met breder wordende opklaringen, in het zuidoosten van het land pas tegen de avond. De maxima liggen tussen 16 graden in Hoog-België en 20 graden in de Kempen.

Zaterdag blijft het droog en wordt het overwegend zonnig. De maxima schommelen tussen 16 en 19 graden. 

Zondag blijft het droog en wordt het zonnig met maxima rond 22 graden in het centrum van het land.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • danny buyse

    Vanaf komend weekend nazomer tot eind september "15 tal dagen" met overdag gemiddeld 23° zonnig en droog. Het is nog 5 dagen en kan dus nog wat afwijken.

Lees meer