ShutterStock

Nu nog kans op bui, maar dan komt zomer terug met temperaturen tot 28 graden

De week begint aarzelend op weervlak, met kans op wolken en af en toe een bui. Maar naarmate de dagen vorderen, maakt de zomer zijn rentree. Komend weekend kan het zelfs 28 graden worden. 

Maandagnamiddag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. In het binnenland kan hier en daar nog een bui vallen, maar het blijft vrijwel overal droog. Aan zee is er eerst nog kans op buien, daarna worden de opklaringen geleidelijk aan breder. De maxima liggen tussen 17 of 18 graden in de Hoge Venen en 22 graden in de Kempen. De wind is meestal matig, aan de kust vrij krachtig, uit west tot zuidwest.

Buitje

Maandagavond en -nacht wordt het vaak lichtbewolkt en droog. Aan de kust kan er wel nog een buitje vallen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 13 of 14 graden aan zee. De zuidwestenwind is zwak tot matig in het binnenland en matig aan zee.


Dinsdag verwacht het KMI eerst brede opklaringen. In de loop van de dag wisselen opklaringen en stapelwolken elkaar af, met mogelijk sporadisch enkele buitjes. We halen maxima van 17 of 18 graden in de Hoge Ardennen tot 21 of 22 graden in de meeste streken. ‘s Nachts wordt het vrijwel helder. Op het einde van de nacht verschijnen er mogelijk enkele lokale mistbanken. De minima dalen naar waarden tussen 6 en 12 graden.

Woensdagochtend is er kans op nevel of een paar lokale mistbanken. Daarna wordt het overwegend zonnig met soms hoge sluierwolken. De maxima schommelen van 18 tot 23 graden.

Ook donderdag wordt het, na eventueel ochtendgrijs, meestal zonnig en rustig weer, met maxima van 20 tot 24 graden. Vrijdag verandert het weerbeeld nauwelijks en krijgen we, na de lokale ochtendnevel of - mist, opnieuw veel zon en weinig wind. De maxima klimmen in de meeste streken tot 24 of 25 graden.

Zonnig

Zaterdag blijft het meestal zonnig. Het wordt vrij warm met maxima van 23 tot 28 graden. Mogelijk verschijnen er zondag meer wolken en vergroot de kans op een paar buien. De maxima liggen rond of iets boven de 25 graden.

15 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marco Maerten

    Peter Vandaele..bekijk de klimaatsite van Frank Deboosere,met deze zomer komen we gemiddeld weerom in de top 7. Tot voor de jaren '90 was een zomer zoals deze zeldzaam (bijna 19°c gemiddeld).Als voorspellingen uitkomen voor rest deze maand,zitten we maar 0,3°c onder zomergemiddelde van 1976.En zulke zomers als vorig jaar gaan steeds meer komen..warmte went duidelijk..

  • BERT VAN ELST

    laat de zon maar schijnen, gewoon genieten

Lees meer