.
Screenshot VTM NIEUWS .

Ongezien in november: nu al 90 centimeter sneeuw in Oostenrijkse Alpen

Afgelopen dagen viel er al veel sneeuw in de Alpen, maar vandaag was de hoeveelheid bijna uitzonderlijk. In de Oostenrijkse Alpen viel er liefst 90 centimeter op één dag tijd. “Het is heel ongewoon om zo vroeg al zo veel sneeuw te hebben, zelfs tot in de dalen”, zegt weervrouw Jill Peeters vanuit het Stubaital in Tirol.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De overvloedige sneeuwval hangt samen met het lagedrukgebied boven de Middellandse Zee dat voor veel neerslag en overstromingen in het noorden van Italië, onder meer in Venetië, zorgde. “Het is die aanhoudend vochtige lucht die vooral aan de zuidkant van de Alpen voor sneeuw zorgt”, aldus Peeters nog.

7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Marco Maerten

    'ongzien"? Als men natuurlijk enkel deze eeuw (21ste) bedoelde,zegt dat veel hoe arm het overwegend de laatste 20 jaar geweest is.Het is zoals Lucien Mertens zei,vroeger was dit doorsnee normaal weer.Ik heb trouwens nog een boek van CM als 14-jarige meegekregen met titel 'in de bergen' waarin elke maand beschreven wordt. November kleed alle heiligen in het wit en de zomers zijn zeer kort.

  • Ed De Heij

    Overstroming in Venetië hebben niet met de regen te maken..de harde wind stuwt de zee de lagune in daardoor komt met vloed het water hoger dan normaal.

Lees meer