2 De brand was uitslaand
Facebook De brand was uitslaand

Onweerszone verlaat ons land: dakbrand na blikseminslag in Dessel en hagelbollen van 3 cm in Luxemburg

Gisteren trok een onweerszone over Vlaanderen. Na West-Vlaanderen begon het ook hevig te regenen in de provincies Antwerpen en Limburg. “Lokaal veroorzaken ze veel water op korte tijd, hagel en windstoten”. In het zuidoosten van ons land, in de buurt van Masbourg (Luxemburg), vielen zelfs hagelstenen uit de lucht met een diameter van 3 cm. En in Dessel ging het dak van een huis in vlammen op na een blikseminslag. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

“Deze ochtend zijn er al onweersbuien mogelijk, voornamelijk langs de Franse grens en ook in het westen van het land”, voorspelde onze weerman Frank Duboccage gisteren en hij kreeg gelijk. Op sociale media verschenen al meldingen van noodweer boven onder meer Veurne, De Panne, Ieper, Poperinge en Kortrijk. Ook boven Oost-Vlaanderen en Brabant pakten zich donkere wolken samen. In de Westhoek waren er uiteindelijk een achttal oproepjes in een tijdspanne van bijna twee uur, voor verstopte rioolputjes en modder op de weg.

In Dessel ging het dak van een huis in vlammen op na een blikseminslag. De brandweer rukte uit om de brand te bestrijden. Het pand zal een tijdje onbewoonbaar zijn. 

2 De brand was uitslaand
Facebook De brand was uitslaand

Beelden op sociale media tonen ook zware regen in stad Geel, Limburg. In Ten Aard, een kerkdorp in dezelfde stad, staan straten zelfs onder water.

Lees ook:

Werkt de drie-secondenregel echt? Expert beantwoordt 10 vragen over hevig onweer (+)

Opmars fatale hitte: mens kan de combinatie vocht en extreme warmte niet aan (+)

Droogste start van zomerseizoen in 119 jaar: “Oorlog om water is niet uitgesloten” (+)

66 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Erwin Fiers

    Het zou een aantal weken zacht moeten regenen om het watertekort aan te vullen.Ze hebben alles volgebouwd.Het water kan geen weg.Dan krijg je wateroverlast.Hier bij ons geen druppel gevallen.Knoei nog meer met het klimaat.Maar dit is al bezig sinds de jaren '50.Einstein waarschuwde de toenmalige "geleerden".

  • johan ruell

    In Leuven, Oud-Heverlee geen drup gevallen. Komt deels ook door de nabijheid van het Meerdaelwoud.

Lees meer