Thinkstock

Opklaringen, maar ijzige wind zorgt voor bitter koude gevoelstemperatuur

Het is vanochtend nog overal betrokken en in de zuidoostelijke helft van het land van soms lichte regen of smeltende sneeuw. In de Hoge Venen kan het soms heel licht sneeuwen. In het noorden en het westen verschijnen er brede opklaringen, terwijl het in het zuidoosten droog wordt maar bewolkt. 

De maxima liggen rond 1 graad in Hoog-België en rond 3 graden in Laag-België. In Belgisch-Lotharingen kan de temperatuur stijgen tot 5 graden. Door de noordoostenwind liggen de gevoelstemperaturen echter tussen de 0 en -3 graden. Dat meldt het KMI.

's Nachts wordt het op de meeste plaatsen droog, maar overwegend bewolkt. De minima liggen tussen 0 en 2 graden.

Morgen begint met vrij veel bewolking, maar geleidelijk komen er mooie opklaringen. De zon lijkt zich wel meestal te gaan verschuilen achter een sluier van hoge bewolking. Het blijft droog met maxima van 2 graden in de Hoge Venen, rond 4 of 5 graden in het centrum tot 6 graden in het uiterste zuiden. Ook maandagnacht blijft het droog met soms brede opklaringen. De minima schommelen tussen 0 e n +2 graden.

Dinsdagochtend zijn er nog zonnige perioden, maar geleidelijk wordt het zwaarbewolkt en op sommige plaatsen kan een bui vallen. De maxima liggen rond 7 graden. Woensdag trekt een zwakke regenzone over het land. De maxima liggen rond 8 graden. 

Woensdag wordt grijs weer met periodes van lichte regen of motregen. Het is vrij zacht met maxima van 5 tot 8 graden. Donderdag blijft het mogelijk meestal droog, maar vaak ook zwaarbewolkt. Maxima van 4 tot 7 graden. Vrijdag blijft het droog met wolken en opklaringen. 's Ochtends vriest het licht in de Ardennen. Zaterdag wordt het droog met vrij veel bewolking, met maxima van 2 tot 6 graden. Zondag bewolkt met meer kans op regen vanaf het westen. Maxima tussen 3 en 7 graden.

Het KMI waarschuwt nog voor CO-vergiftiging. Het vraagt zeer oplettend te zijn bij symptomen als hoofdpijn of braakneigingen. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Philomena Vanderweyen

    Het is winter he mensen,we hebben al veel geluk gehad,in vergelijk met Amerika en Canada is het hier lente,hou wel van die kou liever dan het natte weer van de voorbije dagen.

  • Bernd Vaes

    Jaloers op het weer in de USA in deze dagen? Jammer, maar het zal bij ons helemaal niet zo koud worden als in dit artikel beschreven.

Lees meer