Shutterstock

Overgangsdag naar koeler weer en buien

Woensdag mogen we veel hoge wolkenvelden en stapelwolken verwachten die, vooral in de zuidoostelijke landhelft kunnen uitgroeien tot buien. Plaatselijk zijn enkele onweders niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 17 graden aan zee, 22 à 24 graden in het centrum van het land en nog 25 graden in Belgisch Lotharingen. De wind is zwak tot matig uit noordwest, aan zee eerder matig uit noord tot noordwest. Dat meldt het KMI.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Woensdagavond en -nacht verwacht het KMI nog perioden van regen of buien, mogelijk met onweer, in het zuidoosten van het land. Elders is het bewolkt met kans op een bui aan zee tegen het einde van de nacht. De minima liggen tussen 9 en 13 graden.

Donderdag wordt het zwaarbewolkt met in de loop van de dag overal wat regen of enkele buien. Het wordt gevoelig koeler met maxima tussen 13 graden op de Hoge Venen en 18 graden in de Kempen.

Vrijdag is het gedeeltelijk tot soms zwaarbewolkt met perioden van buien. De maxima schommelen tussen 9 en 16 graden. 

Zaterdag trekt in de ochtend een storing van west naar oost door het land. Daarna wordt het wisselvallig met opklaringen en ook enkele buien. De maxima schommelen tussen 12 en 16 graden.

Zondag is het wisselvallig, met een afwisseling van opklaringen en bewolkte perioden met wat regen of enkele buien. De maxima schommelen tussen 12 en 17 graden. 

Maandag blijft het wisselvallig met opklaringen en ook kans op buien. De maxima schommelen tussen 14 en 19 graden.

4 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Leslie Fruythof

    Geef mij maar de zon ipv regen.Het mag regenen maar dan tijdens de nacht.

  • Patrick Duyck

    Eindelijk, hoe graag ik ook het zonnetje zie hou ik altijd in gedachte, zonder water geen patatten en pret!

Lees meer