Een zonnig dagje shoppen in Antwerpen. Ook vandaag wordt het relatief zonnig en zacht.
Photonews Een zonnig dagje shoppen in Antwerpen. Ook vandaag wordt het relatief zonnig en zacht.

Paasvakantie eindigt vrij zonnig, volgende week stijgt kwik naar 24 graden

Het KMI verwacht deze namiddag zonnig en droog weer. Geleidelijk komt er meer bewolking met tegen de avond buien. Later deze week kan het kwik stijgen naar 24 graden.

Deze namiddag kunnen we aanvankelijk genieten van aangenaam en droog voorjaarsweer. Geleidelijk neemt de bewolking toe en verwacht het KMI enkele buien, vooral in het westen. Een donderslag is niet uitgesloten. De maxima liggen rond 14 of 15 graden in de Ardennen en aan de kust. Elders stijgen de temperaturen tot 17 à 18 of lokaal 19 graden. Er staat een zwakke wind.

Deze avond trekken de buien langzaam weg richting Duitsland en Nederland, hoewel ze over het oosten van het land blijven slepen. Elders wordt het lichtbewolkt en droog, met lokaal nevel of mist. De minima liggen tussen 7 en 12 graden, bij een overwegend zwakke wind.

Zondag wisselen zon en wolken elkaar af. Het blijft op de meeste plaatsen droog, hoewel wat lokaal gedruppel niet onmogelijk is. De zachte maxima liggen tussen 14 graden in de Hoge Venen en 17 of 18 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit zuid tot zuidwest, met in de loop van de namiddag een noordwestelijke zeebries aan de kust.

Tijdens de nacht van zondag op maandag trekt een zwakke storing van west naar oost over het land. Dat gaat vooral gepaard met meer bewolking, al kan er in het noordwesten van het land wat lichte regen of motregen vallen. Minima tussen 5 en 11 graden, bij een meestal zwakke zuid- tot zuidwestenwind.

Maandag zorgt een zwakke storing vooral na de middag voor veel bewolking en hier en daar wat lichte regen. Het blijft wel zacht, met maxima tussen 14 en 18 graden, bij een zwakke tot matige westenwind.

Van dinsdag tot donderdag wordt ons weerbeeld bepaald door een hogedrukgebied dat zich installeert nabij Denemarken. Hierdoor wordt droge en steeds warmere in onze richting gestuwd. Het wordt meestal zonnig, met temperaturen die geleidelijk oplopen tot 24 graden op donderdag.

Vrijdag verschuift de kern het hogedrukgebied verder oostwaarts richting Oost-Europa. Het blijft echter zonnig en warm, met maxima tot 21 of 22 graden. 

2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Simon+Peter De Landtsheer

    we zouden de schoolvakanties moeten aanpassen aan het klimaat. En de grote vakantie inkorten met 2 weken en een meivakantie inlassen van 2 extra weken!

  • danny buyse

    Allemaal heel mooi maar ik hoop dat het niet zo wordt als verleden jaar, droog van maart tot eind juli. Zo niet zal ik zeker al mijn aardbeien wegdoen en een zeer beperkte aantal bloemen houden aangezien de waterfactuur maar blijft stijgen. De ideale lente is een warme met regelmatig en matige regen voor natuur en mens.

Lees meer