AFP

Puffen geblazen en geen verkoeling in zicht: hele week zomerse temperaturen

De zon werkt vandaag goed mee op de Zonnekijkdag van de Vlaamse sterrenwachten. Het blijft ook deze namiddag zonnig en warm, met temperaturen tot 29 of 30 graden in het centrum. Geleidelijk duiken wel wat meer hoge wolkensluiers op vanuit Frankrijk. Vanavond blijft het nog lang warm terrasjesweer.

De maxima schommelen vanmiddag tussen 22 graden in Hoge Venen en 29 of lokaal 30 graden in het centrum van het land. De wind waait matig uit oostelijke richtingen en ook aan zee kan het kwik dus stijgen tot 27 graden. 's Avonds blijft het nog lang warm, 's nachts is het helder met minima tussen 11 graden in de Hoge Venen en 17 graden in Vlaanderen bij een matige oostenwind.

Morgenmiddag steekt er aan de kust een noordoostelijke bries op die de maxima beperkt tot 24 à 25 graden. 's Avonds en in de nacht naar dinsdag blijft het licht bewolkt tot helder met minima tussen 10 graden in sommige Ardense valleien en 17 graden in Vlaanderen bij een zwakke tot matige oosten- tot noordoostenwind.

Dinsdag wordt het opnieuw zonnig en warm. Aan zee en in de Hoge Venen blijft het kwik steken rond 23 graden, maar in het binnenland worden temperaturen tussen 27 en 30 graden bereikt. 's Namiddags schuift er vrij veel hoge bewolking over ons land vanuit Frankrijk. De wind waait zwak tot matig uit oost tot noordoost. Aan zee waait een matige tot vrij krachtige noordelijke tot noordoostelijke wind.

Woensdag wisselen zonnige perioden af met wolkenvelden. Vooral in het zuidoosten van het land is er kans op enkele onweersbuien. De maxima liggen tussen 23 graden aan zee en 30 graden of zelfs ietsje meer in de Kempen. Er is weinig wind uit noordelijke richtingen.

Donderdag en vrijdag krijgen we veel zon, afgewisseld met stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog, maar enkele lokale onweders zijn niet uitgesloten. Het wordt wat minder warm met maxima tussen 24 en 28 graden in het binnenland.

Tijdens het weekend neemt de kans op neerslag weer af. We krijgen opnieuw veel zonneschijn en de temperaturen klimmen geleidelijk terug richting 30 graden.

24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Leopold Vanhoof

    Er gaat geen dag voorbij zonder dat ik denk aan al die mensen die dagelijks staan te werken in zo 'n temperaturen. Die verdienen ee'n dikke pluim. Voor mij mag het 22 tot 25° zijn en dan kan je alle activiteiten nog deftig doen. Daarboven wordt het te warm om opeen gezonde manier te werken.

  • rolle DeMuyl

    enkele weken terug , het is te nat , het is te koud en nu dat de zon schijnt is het te warm , weten de mensen nog wel wat ze willen , zeurkousen neem het zoals het komt en zaag over iets nuttig .

Lees meer